Как да привлечете потенциални гости със стратегия за съдържание в социалните мрежи

Ако имаше безплатен начин да популяризирате бизнеса си пред хиляди хора, бихте ли го направили? Без съмнение, всички собственици на къщи за гости отговарят с Да на този въпрос. Тогава защо не започнете да поддържате социалните си канали?

От всички хора, които използват интернет, две трети са потребители на социалните мрежи. Средно 1,47 милиарда души влизат във Facebook всеки ден, което го прави една от най-големите социални мрежи. Наравно с него, днес стоят и Instagram и TikTok, които се използват ежедневно от милиони потребители.

Непрестанно променящите се инструменти и функции на социалните мрежи ги превръщат в предизвикателство, но ние ще ви уверим, че те всъщност не са толкова сложни, колкото изглеждат. Ето няколко съвета как да привлечете потенциални гости със стратегия за съдържание онлайн.

 

Бъдете постоянни

Ключът към успешната стратегия в социалните мрежи е последователността. Уверете се, че вашите канали са поддържани с актуална информация, интересно съдържание и полезни съвети за гостите ви. За да сте една крачка напред, създайте календар на съдържанието, в който разписвате стратегията си за месец напред. Така ще бъдете сигурни, че няма да пропуснете определените дни за публикации, а и винаги ще имате какво да споделите.

 

Фокусирайте се върху видео съдържанието

Последната година социалните мрежи приоритизират видео съдържанието пред снимковия материал. Алгоритмите са добре обучени да обхождат различните профили и да подбират най-качествените, ползотворни и добре създадени видеа, които да покажат пред по-голяма аудитория.

Възползвайте се от тази функция, като създадете вълнуващо видео съдържание, което предлага на потребителите да надникнат във вашия свят и ги насърчава да посетят вашата дестинация. Разходете последователите из имота си, покажете им интересни места наоколо или им разкажете за невероятните преживявания, които могат да изживеят, ако резервират престой при вас.

 

Споделяйте специалните си оферти и промоционални пакети

Днес всеки бизнес предлага различни форми на намаления и промоции. Не забравяйте, когато планирате подобна оферта, да я споделите онлайн. Едно от най-значимите предимства на социалните мрежи е, че можете да уведомите последователите си какви оферти ги очакват. Създайте качествена публикация и подканете клиенти да резервират следващия си престой с код за намаление или специална промоция.

 

Правете висококачествени снимки

Покажете на хората какво да очакват от вашия имот. Направете снимки на подготвените за гости стаи, сутрешното кафе на терасата или пейзажа, който се вижда от прозореца. Покажете района около къщата си, както и всички неща, които гостите ви могат да видят или направят по време на престоя си. Научете повече за визуалната комуникация за вашата къща за гости в нашата статия Как да подобрим визуалната комуникация на къщата си за гости?

 

Използвайте съдържание, генерирано от потребителите

Днес това е един от най-добрите начини за изграждане на доверие и авторитет онлайн. Съдържанието, генерирано от потребителите, не е традиционна реклама – то е изцяло създадено и споделено от човек от целевата ви аудитория и именно това е причината клиентите да го намират за по-достоверно. Доказано е, че хората днес се доверяват на съдържанието, генерирано от потребители, с 50% повече, отколкото на всяка друга форма на реклама.

Има два начина, по които можете да включите генерирано от потребителите съдържание във вашата стратегия –  чрез активно насърчаване на потребителите да създават съдържание по време на престоя си или чрез кратко проучване на социалните мрежи. Потърсете снимки и видеа от вашия имот и проверете дали има специално създаден хаштаг с името на вашата къща за гости.

В тази индустрия съдържанието, генерирано от потребителите, е ефективна техника – вашите потенциални клиенти ще могат да видят как други се наслаждават на времето си във вашия имот, кое им харесва и кое – не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими