Как да подобрим визуалната комуникация на къщата си за гости?

Какво представлява визуалната идентичност?

Тя е комбинация от визуални елементи, които служат за представяне и разграничаване на марката. По-конкретно, това се отнася към всички видими елементи, като лого, цветове, шрифт и други, които помагат на клиентите да идентифицират бранда.

Статистиката показва, че визуалните изображения се обработват 60 000 пъти по-бързо в човешкия мозък, отколкото текстовите. Визуалната комуникация помага за създаване на емоционална връзка с клиентите. Именно тя кара 57% от потребителите да увеличат разходите си за покупки. Последователните визуални елементи обединяват посланията на марката, така че хората незабавно да я разпознаят във всички отделни канали.

На какво да обърнете внимание, когато става дума за визуална комуникация?

 

 

Снимките

Добрите снимки представят къщата ви за гости и нейните удобства. Точните снимки обаче пресъздават изживяването, емоцията и моментите, които гостите ви ще изпитат, когато се настанят. Правилната визуална комуникация ще покаже на клиентите ви какво точно да очакват от престоя си.

Уверете се, че снимките, които правите, са безупречни. Те са първото нещо, което потенциалните ви клиенти ще видят, когато търсят място за настаняване. Те са факторът, който ще въздейства на решението им за резервация.

Няколко съвета как сами да правите по-добри снимки на къщата си за гости:

  • Използвайте естествена светлина, когато има такава;
  • Използвайте един тип осветление за всички снимки;
  • Почистете добре обектива си;
  • Направете поне един кадър, на който се вижда цялата стая;
  • Избягвайте широкоъгълни обективи или лещи тип “fish eye”.

Не забравяйте, че при избора на абонаментен план PRO, athomebg ви предоставя безплатно професионално фото заснемане на целия обект.

Логото

То е основната стъпка от брандинга на вашата къща за гости и позиционирането й на пазара. Това е начин да я направите по-разпознаваема, отличителна и утвърдена сред туристическите среди.

Логото има няколко конкурентоспособни предимства. То насърчава клиентите да използват услугите на даден бизнес. Привлича вниманието и прави силно първо впечатление. Стои в основата на идентичността на марката, запомня се, разграничава ви от конкуренцията и насърчава лоялността към бранда. За да гарантирате успеха на вашето лого, уверете се, че то е базирано на оригинална концепция и е уникално по свой собствен начин.

Визиите

Подобрете своите визии за социалните медии, уебсайта си и платформите, в които присъства къщата ви за гости. Използвайте софтуери като Canva, в които лесно можете да подготвите красиви и атрактивни визуални изображения, инфографики и елементи.

 

 

Когато работите по визуалната си концепция, обърнете внимание на следните детайли:

  • Цветове – изградете цветова палитра, която ще репрезентира бизнеса ви по най-добрия начин и ще помогне за позиционирането му.
  • Типография – подберете няколко шрифта, които можете да използвате за заглавия, подзаглавия, основен текст и надписи. Използвайте ги както в комуникацията онлайн, така и във всички физически рекламни продукти, които създавате.
  • Фотография – изберете стил, който добре изразява настроението, което се опитвате да придадете. Основно правило е да се избягват клишета или прекалено сценични кадри. Колкото по-автентична или естествена е снимката, толкова по-добре.
  • Принт и физически продукти – визуалната комуникация при тях също е от съществено значение. Днес много къщи за гости предоставят комплименти под формата на продукти за баня, поздравителни картички, опаковани лакомства и други. При персонализирането им е важно да спазите вече избраните цветове, типография и стил.
  • История – представете къщата си за гости чрез емоцията, която искате да предадете на посетителите. Разкажете история чрез визуални елементи. Това е един от най-добрите начини да създадете връзка с потребителите и да ги накарате да запомнят бранда ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими