GLARUS – пиво с характер

Производството на занаятчийската бира или така наречената крафт бира, набира скорост у нас и броят на нейните почитатели непрекъснато расте. GLARUS е лидер у нас в производството на крафт бира. Крафт пивото се произвежда от традиционни висококачествени суровини  и тъй като не се филтрира и пастьоризира, запазва всички полезни свойства на основните съставки, казва Деян Иванов, един от собствениците и главен пивовар в пивоварна „Гларус Крафт Трейдинг”.  „Крафт е философия на производство, при което се използва само класическа технология без сурогатни или химически добавки”, допълва той.

Деян Иванов и неговият съдружник започват крафт производство преди осем години. „Развиваме се добре, пазарът на този вид бира също се развива добре, въпреки че е ограничен и никъде по света крафт бирата все още не е победила индустриалното производство,” споделя бизнесменът.

 

 

Технологията на крафт бирата е класическа – хмел, малц, мая и вода. Към тези основни суровини могат да бъдат добавени и естествени съставки, като плодове, какао, шоколад, канела, ванилия и други. „Цялата тази необятна комбинация от добавки води до огромно разнообразие от вкусове”, допълва още той.

Защо крафт бирата се казва GLARUS? „Това е име, което отразява варненския ни корен и същевременно дава добра представа за това, към което се стремим – силна, независима и малко авантюристична пивоварна. Пивоварна, която търси и доставя продукти от далеч, с цел да създаде нещо ново, качествено и различно“, обяснява Деян Иванов.

Бирите на GLARUS са повлияни от най-успешните стилове бира, които може да се намерят по света, особено тези от  Великобритания, Белгия и Америка. Същевременно, всяка бира на “Гларус Крафт Трейдинг“ е базирана на уникални рецепти и комбинации от малц, хмел и дрожди.

В момента GLARUS е най-голямата и разпознаваема крафт бира и особеното при нея е, че освен до твърдите крафтъри, марката достига и до много хора, които не са чак толкова изкушени от крафт сегмента, но просто търсят качествена бира.

 

 

Според Деян Иванов, “Гларус Крафт Трейдинг“ се появява на пазара в точното време – когато крафт сегментъг тръгна нагоре, започна да се шуми, да се отварят места, да се търси и говори за крафт бири и стилове. „Моментът беше назрял за българска крафт бира и ние бяхме там. Но има и още нещо – ние бяхме първата пивоварна, която успя да достигне до по-широка аудитория поради простата причина, че ние инвестирахме в това да сме малко по-големи, с по-голям обем и респективно успяхме да предложим една доста по-изгодна за крафт цена. По този начин направихме бирата по-общодостъпна. Ние сме единствената микропивоварна, която може да захрани с продукция модерната търговия, просто имаме капацитет. Което пък отново разширява кръгозора. Освен това, с по-ниските цени бяхме допуснати в повече заведения, което е трудно за по-малките. Освен това, инвестираме много пари в поддръжка на качеството – лабораторни уреди, най-нова техника – тоест, ние чисто технологично сме по-напред от другите микропивоварни, което ни позволява да правим продукт с едни и същи качества в продължителен период от време, а не всяка варка да е различна от предишната. Надявам се нашите почитатели да продължават да поддържат българската крафт бира, защото нашите микропивоварни заслужават уважение и подкрепа, за да развиват българския крафт сегмент“, казва Деян Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими