Кулинарният критик Александър е категоричен, че храната сплотява хората

Той е Александър и е влюбен в храната, но готвенето не е негова страст. Само на 25 години е, а вече е известен като кулинарния критик на TikTok – любител, разбира се, и споделя всяко свое посещение в заведение със своите над 100 хиляди последователи. В своите видеа обича да предизвика популярни личности и трудно някой може да му откаже.

Може да го последвате в TikTok ТУК и в Instagram ТУК

 

 

Влогърът разказва, че любимата му храна в детството е била филия бял хляб с маргарин, хамбурски салам и отгоре с кетчуп.

Обичам всеки един регион на България, признава Александър. „Роден съм в Шопския край и той ми е на сърце. Обичам големите погачи, които жълтеят от домашните жълтъци в тях. Обичам баницата с праз, обичам нещата, приготвени от баба и изобщо – всички домашни блюда.

В последната година обиколих почти всички региони, изминах хиляди километри и съм страшно впечатлен от кухнята в родопския край.

Обожавам пататник, ястията с дивечово месо, пухкавите мекички, ароматните кифли, смилянския боб в гърне, козето сирене със домашно сладко, родопския клин, качамака. Там за мен е най чистият въздух, има най-красивите и живописни гледки, разноборазието от животни е голямо. Домакините, които са ме посрещали, са били най-учтиви и топли“, изрежда влогърът.

За последно е посетил около 350 ресторанта в България. Някъде е останал разочарован или от цените, или от качеството, но в крайна сметка обобщава, че българите разбират от хубава храна и умеят да я ценят. „Храната сплотява“, категоричен е Александър. Според него, ароматът в храната е неповторимо изживяване и е убеден, че където и да отиде, цялото приключение ще приключи с нещо вкусно. Защото „храната е може би супер голямо удоволствие за мен“, признава си влогърът.

 

Тагове:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими