SUP бордове и падълбординг за свежи летни емоции

Ако търсите чудесен начин да прекарате свободното си време с приятелите си, то SUP бордовете са точно за вас.
Заедно с нашите приятели от Gladiator SUP Bulgaria ще ви разкажем как със Sup бордовете може да си осигурите забавни и неповторими летни емоции.

 

 

Какво е SUP борд? SUP – или надуваема/твърда дъска, е свръх голяма сърф дъска. Името произлиза от начина на ползване, а именно “stand-up paddleboard” – дъска, на която гребеш изправен и с която може да правиш практически всичко във водата – разходки, риболов, лицеви опори, дълги пътешествия, че дори йога. С различните видове SUP бордове можеш да гребеш и да се разхождаш в различни водоеми – морета, реки, язовири и езера. Те са леки и гъвкави, което прави сърфирането особено приятно. И докато с тази твърда дъска преживяваш ноповторими емоции, в същото време каляваш вестибуларния си апарат, заздравяваш коремните си мускули и събираш погледите на околните, защото все пак си прав във водата – а това не всеки го може.

 

 

Видове SUP бордове и разликите между тях

От www.sup-sports.eu съветват, когато избирате SUP борд, да се съобразите с редица аспекти, върху които може да се фокусирате. Важно е дали търсите SUP за дълги турове, за състезания, за риболов или пък за йога. Различните водни интереси водят към различен SUP, така че ето някои видове SUP:

Мултифункционален SUP – звучи странно, но подобна дъска е перфектна, ако сега прохождате в спорта. Тя е малко по-голяма, по-тромава, но пък е по-стабилна – с такъв SUP бързо ще схванете принципите на управление и ще усетите дали търсите скорост, удобство или лесно маневриране.
SUP за йога – широк и стабилен, така ще характеризираме подобни дъски. Разбира се, няма точна категория за такива SUP, но искате ли да практикувате йога на SUP – а вие непременно искате, защото е супер яко – трябва да се сдобиете с по-голям и обемист борд.

SUP за риболов – познахте, горният и този са един и същи SUP, но тъй като спортовете са различни (не много) трябва да споменем, че търсите ли SUP за риболов, вие търсите широка дъска, на която да съберете оборудването, но и да се чувствате стабилен, когато едри екземпляри риба клъвнат.

SUP борд за турове – тези дъски са значително по-тесни и дълги, за да може бързо и без усилия да “прерязват” водата. SUP за дълги и продължителни пътешествия или за състезания е по-лек и лесен за гребане, но и по-труден за управление.

Надуваеми SUP бордове – тъй като набират огромна популярност, сме създали отделно пространство, където ви разказваме и предлагаме вариация от надуваеми SUP.

След като изберете SUP борда за вас, трябва да се снабдите и с гребло за SUP, спасителна жилетка и още няколко неща. Свържете се с Gladiator SUP Bulgaria и те ще ви обяснят всичко за SUP и около тях.
SUP бордовете са любимото ви водно забавление, независимо дали сте го правили вече, още не сте или пък тепърва се замисляте дали да не се впуснете в поредната водна екстремна емоция.
На www.sup-sports.eu можете да намерите всичко свързано със SUP бордовете и падълбординга: надуваеми SUP бордове, аксесоари, екипировка, съвети, консултации, поддръжка и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими