Да те влече Велека

Днес в рубриката за малко известни уникални и страхотни места в България наш гост е Лилианна Николаева. Лили е писател, художник, мечтател, танцьор и много креативна личност, също така е и основател на дигитална агенция Adverheart. Да видим къде ще ни заведе и за кое райско място ще ни разкаже Лили.

Аз съм си типичното варненско дете – родено и израснало с морето до сърцето си. Признавам си, че ми беше изключително трудно да си представя, че ще остана толкова впечатлена от друго морско място в България, но и това се случи, за мое огромно щастие.

Едно лято просто се качихме в колата и тръгнахме на юг. Не съм фен на спонтанните решения, на жегата, на завоите по пътя, нито на пренавития от ентусиазъм месец август, но всичките ми интровертни мъки бяха компенсирани многократно.

Стигнахме до Синеморец, оставихме багажа и почти веднага се отправихме към плаж Велека. Когато стигнахме до края на черния път между Ахтопол и Синеморец, изведнъж се оказахме на върха на високите скали, откъдето се разкриваше спираща дъха панорамна гледка. Почти пуста, чиста пясъчна коса, деликатно „сгушена” между река Велека и Черно море.

Устието на река Велека е защитена местност, част от Природен парк „Странджа”, и е сред най-красивите места по Черноморието. Дължината на плажната ивица е 700 метра, а морето става дълбоко почти от самото си начало, което е добре дошло за сърфистите, които се упражняват в реката, а след това тестват уменията си и в морето.

Едно райско място, което те кара да се чувстваш като в бохемска приказка. Онзи първи миг – когато застанах на ръба на скалата и не можех да реша на коя част от невероятната гледка да се възхитя първо – това определено е сред моментите, които пазя с благодарност в душата си.

Чувството бе комбинация между вдъхновение, гордост и свобода – неща, от които имаме все по-голяма необходимост в наши дни. България изобилства от места, които си струва да бъдат посещавани, оценявани, изживявани. Не спирайте да я опознавате.

 

 

Повече за Лили и дейността й може да научите и в Instagram профила й adverheart_bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими