Връх Червен с Богдана Найденова

Ние от athomebg, платформа за настаняване в къщи за гости, стартираме рубрика, в която ще ви разказваме за малко известни уникални и страхотни места в България, които трябва да посетите. Днес, заедно с прекрасната Богдана ви отвеждаме на връх Червен.

Много пъти съм казвала, че в България имам много любими места, които си заслужава да се видят. Днес ще ви разкажа за връх Червен.

Коя съм аз? Казвам се Богдана, свободолюбив човек по душа, който обича да се предизвиква с нови изживявания и приключения. Ако ме следите в Инстаграм, може би ви е направило впечатление, че често говоря за това колко е кратък животът, как трябва да го грабнем и да правим онези неща, които ни „палят“ отвътре.

Ще ви обясня малко повече за мястото, което ми е много на сърце, а именно връх Червен.

Връх Червен се намира в Тетевенския балкан. Височината му е 1 221м. Не е много предизвикателен за някои, но пък е толкова красив.

Има няколко теории относно това, откъде идва името му: някои хора казват, че се наричал така заради оттенъка, който придобива, огрян от залязващото слънце. Аз пък мисля, че е заради папратите, които придобиват ален цвят през есента (както може да видите на снимката).

За да стигнете до връх Червен, трябва да карате до „Екопътека нагоре към слънцето“ (тя се намира малко преди с. Бабинци). Google maps ви отвежда на правилното място. Когато стигнете там, на един завой ще забележите разширение на пътя, на което може да оставите колата си. От лявата страна има табела и от там започва пътеката. Времето за вървене е до 2 часа, като на места има и малко по-стръмни участъци, но не е нещо, с което да не може да се справите.

Като стигнете върха, се откриват невероятни гледки към град Тетевен. По пътя също може да се полюбувате и на връх Острич и връх Трескавец. Има направени и беседки за отдих, както и наблюдателна кула.

Ако не ви се стига до върха, винаги може да спрете на голямата, зелена поляна и да седнете да похапнете, няма как да я объркате.

Защо толкова обичам връх Червен ли? Дава разнообразни гледки за толкова кратък маршрут, а и всичко е толкова различно през различните сезони.

Ако искате да видите другите приключения на Богдана, може да разгледате инстаграм профила й bnaydenova

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими