Малко известни уникални и страхотни места в България

Ние от athomebg, платформа за настаняване в къщи за гости, стартираме рубрика, в която ще ви разказваме за малко известни уникални и страхотни места в България, които трябва да посетите. Днес стартираме с екопътека „Невястата“, която ни представя Мария Тарашманова.

Коя е Мария? „Ramble е най-точната дума, която може да ме опише. В превод означава: бродя, скитам. Обикновено за удоволствие и без определен маршрут. Бих могла да се нарека реалист, който все още не е загубил вярата в доброто у хората и света. Съхранила съм удивлението си към природата, животните и малките неща“. Така Мария представя себе си. И продължава да разказва.

Често ме питат, кое е най-любимото ми място от всички, които съм посещавала. Истината е, че всяко едно е със своя чар и интересна история.

Днес ще ви разкажа за екопътека „Невястата“, като първата локация, на която ми хрумна идеята за търсене на нетолкова познати „забележителности“.

Открих я съвсем случайно, докато разглеждах в Google maps за нещо интересно около Пампорово.

 

 

 

Тогава не успях да намеря информация колко е труден теренът и колко време ще отнеме, както и дали има удобно място за паркиране. Ето защо почти винаги пиша по тези важни точки в публикациите си.

Паркирахме на един от обратните завои между Пампорово и Смолян и тръгнахме по табелата. Очаровах се колко бързо ни изгуби пътеката сред вековните борове и заглуши шума от криволичещия асфалтов път. За наш спътник от някъде се появи кучето Шаро, което смело крачеше до нас и ни отведе до гледка, за която не подозирах. Само на 10 минути от мястото за паркиране се разкри град Смолян, със сивия си дим от комините и глъчта на кипящ живот. Бях толкова омаяна, че решихме да останем и да се полюбуваме на спокойствие на гледката. Едва на третото ми идване до тук разбрах, че след още 15 минути се разкрива истинската панорамна гледка от скала „Невястата“.

Малко са местата, на които бих се връщала отново и отново, и това е едно от тях. Всеки път откривам различна гледна точка и чувам нова песен на птица, огласяваща тишината.

Ако искате да видите другите приключения на Мария, може да разгледате инстаграм профила й @ramblewitht.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими