Национален музикално-кулинарен фестивал "Никулденско веселие" 04 декемвридек. 2022село Медовина, община Попово, село Медовина, община Попово, България

Фестивали

Националният фолклорно-кулинарен фестивал „Никулденско веселие“ ще събере на две сцени повече от 900 участници – любители на българското народно творчество и майстори на традиционна българска кухня, свързана с Никулден.

Изпълненията ще бъдат оценявани от жури от шестима души, по трима за всяка сцена, с председател народната певица от Добруджанския край Калинка Вълчева.

Кулинарната изложба ще се разгърне в централното фоайе на културната институция. Очаква се да бъдат представени между 50 и 60 рибни специалитета. В раздел „Кулинария“ ще има демонстрации на открито. В тях ще участват седем формации, която в рамките на един час трябва да приготвят рибена чорба. Гозбата ще представят традиционната за региона кухня, свързана с Никулденската обредност. Проявата има състезателен характер и също ще бъде оценява от тричленно жури, специалисти в кулинарната сфера, обясни Кирилов.

За изпълнителите и за публиката организаторите осигуряват топла рибена чорба, вино и традиционни български мезета, които ще се дегустират наред с рибните специалитети.

Фестивалът се организира от кметството в село Медовина, местното читалище и сдружение за фолклор „Цветница“. Събитието е част от мероприятията, посветени на десет години творческа дейност на сдружението за фолклор „Цветница“.

🗺️ Местоположение

село Медовина, община Попово, село Медовина, община Попово, село Медовина, община Попово, България

Directions

  • Schedule
  • 🦹‍♂️ Гости
  • Attendance
  • ☀️ Времето
  • 💬 Коментари

Weather data is currently not available for this location

Прогноза за времето

Днес stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Вятър stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Влажност stec_replace_current_humidity %

Усещане се като stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

☀️ Времето

Дата

Времето

Температура

stec_replace_5days

Следващите 24 часа

Powered by openweathermap.org