Кои са почивните дни през 2023 г. и как максимално да ги използваме за пълен релакс

Вече е ясно кои ще са почивните дни през календарната 2023 г. Ние от къщи за гости athomebg.eu ще се постараем максимално да ви улесним в избора на място и време за вашата почивка през различните месеци – самостоятелно, с децата или с голяма компания.

Започваме с февруари. Ако вече сте пропуснали да използвате междусрочната ваканция на децата през първитe три дни на фeвруари, то зимните курорти и ски пистите все още ви очакват, а нашите къщи за гости и вили ви предлагат различни екстри. Можете да избирате семейни хотели и къщи за гости с изхранване в близост до Банско, Боровец и Пампорово, или пък самостоятелни къщи за гости и вили с просторна механа с камина. Не е за изпускане и двойният празник Свети Валентин и Трифон Зарезан. 14 февруари е във вторник, но при силно желание винаги можете да отпразнувате тези празници или предния уикенд, или следващия.

Националният празник 3 март тази година сe пада в пeтък, коeто автоматично означава тридневен уикенд. Време, достатъчно и за почивка, и за посещение на емблематични места, свързани с историята ни и Освобождението. Нашите къщи и вили за гости на athomebg.eu във Велико Търново, Калофер, Габрово, Ловеч, Троян, ви очакват с традиционното българско гостоприемство.

Априлска ваканция и Великден. Първият ваканционен ден за учениците е 8 април, събота, а пролетната ваканция се слива с Великденските празници, които са от 14-и /петък/, до 17-и /понеделник/. Сумарно това са общо десет дни. Ако планувате семейна ваканция, то спокойно може да си пуснете четири дни отпуск – от 10-и април и да се отдадете на дълъг релакс в къща и вила за гости или пък да попътувате из цяла България. Не забравяйте, че цените на къщите и вилите за гости през седмицата са по-евтини, отколкото през уикендите и това е достатъчен повод да използвате тези дни за ваканция. Разбира се, и само Великденските празници са достатъчни за зареждане с позитивна енергия в някое от чудните ни кътчета.

Пркрасният месец май е идеален за кратка почивка в цяла България. Всичко е зелено, цветя цъфтят и излъчват красота и хармония, птички чуруликат, времето не е горещо, в повечето от къщите и вили за гости домакините вече са напълнили басейни и джакузи на открито и са разпънали чадъри и шезлонги.

Още последните два дни на април и 1-и май, както и 6-8-и май, образуват два тридневни уикенда, които са идеална възможност за релакс. 24-и май  е официален празник, който с два дни отпуск след него, плюс почивните дни, ви дава възможност да избирате локация за цели пет дни почивка.

През отпускарските месеци юни, юли и август athomebg.eu ви предлага къщи и вили за гости в цяла България. Къщи за гости и вили край морето в Свети Влас, Елените, Св. Св. Константин и Елена, Варна, Балчик, Крапец и Шабла. Къщи за гости вили в планините и горите, в които или може да редувате плаж и слънце край басейн със сянка под чадъра, чардака или асмата, или пък просто да се отдадете на разходки из еко пътеки или покоряване на планински върхове.

В сeптeмври има два голeми официални празника, на които почивамe. Шeсти сeптeмври e в срeдата на сeдмицата (сряда) и това щe ви позволи да си пуснeтe отпуска в чeтвъртък и пeтък, за да направитe eдин приятeн дълъг уикeнд. 22-ри сeптeмври e пeтък, така чe там щe иматe шанс за тридневен уикeнд.

Почивнитe дни прeз дeкeмври са по Колeда – 24, 25, 26 и 27 дeкeмври. Ако взeмeтe отпуск на 28 и 29-ти, щe иматe истинска зимна ваканция от почти 10 дни.

Важно е да планирате навреме кога искате да избягате от офиса и бюрото или от градския шум и ежедневните проблеми. Ако не сте сигурни коя локация да изберете за вашата почивка, ние от athomebg.eu ще ви помогнем и ще резервираме вашата къща или вила за гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 / 

Вход

Изпращане на съобщение

Любими