Проучване показва, че 70% от хората възприемат местата за престой с подробна онлайн информация като по-реномирани, добре установени и предпочитани. Важно е в Google да присъства поне телефонен номер, кратко описание на офертата ви, предлаганите удобства и отзиви от предишните ви гости.

Много от потребителите на къщи за гости използват Google търсене, за да намерят подходящи опции за престой и да проучат възможностите си. За собствениците на къща за гости това може да бъде полезен канал за достигане до нови клиенти.

В това ръководство ще ви покажем най-големите предимства на позиционирането на къщата онлайн, как това ще ви помогне да увеличите резервациите и как можете да се възползвате от услугата напълно безплатно.

 

Предимства на позиционирането на къщата онлайн в Google Maps

Google Maps действа едновременно като търсачка за намиране на бизнеси, както и като карта за насочване на потребителите към местоположението. Това е особено важно, тъй като 1/3 от всички мобилни търсения са свързани с откриване на конкретно местоположение.

Според Netaffinity, 73% от всички директни резервации могат да бъдат проследени до профили в Google. Основната информация за къщата ви за гости, като например местоположението, влияе върху позицията в резултатите от търсене. Малка секция от снимки, точен адрес, телефонен номер и добри отзиви от клиентите ви могат да направят голяма разлика.

Вашите потенциални клиенти ще могат да видят още:
• Уебсайта на бизнеса ви – ако имате сайт на къщата си за гости, потенциалните наематели ще могат да го посетят с един клик и да получат по-подробна информация за мястото за настаняване;
• Упътвания до адреса на къщата за гости – вашата обява показва пълния ви адрес. Потребителите могат да кликнат за упътвания, както и да споделят местоположението с други потенциални гости;
• Вашият телефонен номер – ако потенциалните ви гости използват мобилен телефон в момента на търсене, те могат бързо да ви наберат с едно докосване, да задават въпроси и да вземат решение дали да отседнат при вас или не;
• Кратко описание на вашата оферта – добавете основна информация за вашата къща за гости, като например за колко човека е подходяща, с колко стаи разполагате, какви са удобствата, има ли места за паркиране и др.;
• Отзиви от клиенти – вашата обява показва оценката ви в Google и отзивите на клиентите. Можете също да използвате платформата, за да отговорите на всякакви конкретни въпроси;
• Снимки на вашата къща за гости – добавете снимки на фасадата на къщата, двора, стаите, удобствата, които предлагате и други отличителни черти на къщата ви за гости.

 

 

Но какво да правите, когато не можете сами да се справите?

При избор на абонаментен план PRO ние автоматично добавяме къщата за гости в Google Maps.

Ние ще добавим къщата ви за гости в Google Maps като част от услугите, които предлагаме с абонаментен план PRO – с него вие ще имате конкурентното предимство пред други обекти в района, които не присъстват в картата, ще бъдете лесно откриваеми и ще позволите на клиентите си да оставят отзиви, които да повишат оценката ви в Google.

Разгледайте нашите абонаментни планове и се запознайте с всички услуги, които предлагаме.

 

Как по-добре да позиционирате къщата онлайн?

Не забравяйте да добавите снимки

Доказано е, че добавянето на снимки води до 42% повече заявки за упътвания чрез Google Maps.

 

Помолете клиентите си за отзиви

Като купувачи, всички хора сме естествено привлечени от продукти и услуги, които имат отлични отзиви от клиенти и максимално високи оценки. Това важи и за местата за настаняване.

 

Добавете информация за цени

Нека клиентите ви имат пълната информация за обекта ви – така ще спестите време в отговаряне на запитвания и ще може да се фокусирате върху други задачи.