Задушевна атмосфера и своеобразен чар, спокойствие и свобода, уют и тишина, и най-вече, компания от любими близки или предани приятели – всичко това означава, че сте на правилното място за почивка: къща за гости. Вместо луксозен хотел, вие сте избрали къща за гости, в която сами  определяте правилата и сами сте си господари в дните, в които сте решили да избягате от служебния офис и градската шумотевица. И не на последно място – за значително по-малко пари, отколкото в хотел.

А малка България е толкова разнолика и красива! Имаме си море, няколко планини, реки, езера и язовири – изключителна природа, пръсната в различни краища на страната. И всеки район: Дунав, Стара планина, Долина на розите, Тракия, Родопи, Рила, Пирин, Странджа, Сакар, Витоша, София, Северно Черноморие и Южно Черноморие, може да предложи в къщите си за гости на гостите си по нещо различно.

 

Снимката е от Къща за гости В.И.Т., може да я разгледате ТУК

 

Има къщи за гости всякакви и за всекиго – едни могат да приютят само едно семейство, други са за по четирима, осем, дванайсет, та до трийсетина души. Всички обаче си приличат по едно – те са чисти и с уютни стаи, с подреден двор, модерно оборудвани и пригодени за приятна почивка. Климатици, камина, механа, барбекю, лятна градина, басейн или джакузи, цветни лехи, детски кът, паркинг. Какво повече ви трябва? Няма да срещнете намусен администратор, няма да се сърдите на калпава камериерка, няма да се ядосвате на бавен сервитьор, няма да слушате разговорите на съседите през тънките стени на хотелските стаи.

За сметка на това, ще се любувате на чистия въздух, ще гледате звездите от двора, ще си направите барбекю, ще пийнете ракийка или чаша студено вино под звездите, ще се посмеете на воля с приятелите, ще се насладите на тишината и песента на щурците, ще усетите миризмата на зреещото грозде от асмите, ще се омайвате от аромата на цветята в двора, ще се събуждате от чуруликането на птичките.

Е, вярно, трябва да си готвите. Но ще ядете това, което вие искате, ще ставате и ще си лягате, когато искате, ще мързелувате на плажа или в басейна, или пък ще поемете по поредната планинска пътека. А и готвенето може да отпадне, защото наблизо непременно има малко ресторантче с вкусна храна.

 

 

Избраната от вас локация ви дава възможност не само да се отделите от градския шум и да си починете пълноценно, но и да се потопите в атмосферата на съответния регион, както и да се насладите на предложените туристически дестинации. А те навсякъде са много и различни.

Да не забравяме и нещо много важно – стопаните на къщите за гости. Начинът, по който те ще ви посрещнат, няма нищо общо с тривиалната атмосфера на хотелската рецепция. Решите ли да отседнете в някоя къща за гости, ще срещнете отзивчиви и грижовни домакини, които ви карат да се чувствате наистина добре дошли. Ако поискате, ще ви разкажат за дестинацията и за забележителностите й, какво непременно трябва да видите, за да опознаете местния бит и култура, да научите интересни легенди и истории.

Ето защо напоследък къщите за гости са предпочитани за почивка – именно заради топлото гостоприемство и усещането на домашен уют сред красива българска природа.